MagMaMuziek-methode

Ik heb speciaal voor het muziekonderwijs een eigen lesmethode ontwikkeld. Aan de hand van je eigen doelstelling maken we samen een plan. In eerste instantie wil ik dat je plezier beleeft aan muziek maken. Het is dan ook belangrijk dat je enthousiast en gemotiveerd blijft. We gaan tijdens de les daarom veel spelen. Theorie en noten leren is ook belangrijk en komt zeker aan de orde. Maar niet alles tegelijk. Alles in je eigen tempo. Met deze methode maak je kennis met alle aspecten van de muziek. Met mijn methode leer je iedere week een nieuw muziekstuk(je) spelen. We beginnen op je eigen niveau en werken dit langzaam verder uit. Ik neem je mee op een muzikale ontdekkingsreis!

 

We beginnen bij het begin en gaan de verschillende muzieknoten ontdekken. Je gaat allerlei ritmes en stijlen beleven en in praktijk brengen. Je leert eerst met je de rechterhand spelen, dan met je linkerhand en tenslotte met beide handen.

 

Het kan ook zijn dat je één bepaald muziekstuk wilt leren spelen. We beginnen dan bij de basis en werken meteen aan het door jouw gekozen muziekstuk. Ik zal je hierbij breed begeleiden, waarbij je niet alleen het muziekstuk leert spelen, maar waar we ook zijstapjes naar andere muziekstukken kunnen maken. Je leert zo al spelenderwijs!

 

Deze methode heb ik speciaal bedacht om optimaal in te kunnen spelen op je wensen en muzikale talent. Jij bepaalt zelf je lestempo en lesresultaat. Op basis van je eigen leerlijn bereid ik de volgende les voor jou voor. Deze methode is dus nooit af en groeit met jou mee. Zo wordt muziek ontdekken nog mooier! Met mijn methode hoef jij je geen zorgen te maken over je lesmateriaal/bladmuziek.

 

Met de MagMaMuziek lesmethode wordt muziek maken extra spannend!

Overige muziekmethodes

Als je nog niet eerder op muziekles hebt gezeten, dan beginnen we met een standaard lesboek voor de beginners die je gewoon in elke muziekwinkel kunt kopen.

Is dit niet je eerste kennismaking met muziek, dan pakken wij weer de draad op waar je gebleven bent of wat je wilt leren. Als je bijvoorbeeld een stapel muziekboeken op zolder hebt liggen of je hebt een muziekboek als cadeau gekregen, dan gaan we daarmee aan de slag. We kunnen samen bekijken welke stukken je mooi vindt en wilt leren spelen.