Blokfluitles

Veel kinderen krijgen hun eerste muziekles op een blokfluit. In vergelijking met andere blaasinstrumenten is het vrij gemakkelijk om een mooie klank uit de blokfluit te halen. Het instrument is zeer geschikt voor kinderhandjes en neemt weinig ruimte in. De blokfluit is goed betaalbaar en geeft nauwelijks geluidsoverlast. De blokfluit is een eenvoudig instrument waar je een goede basiskennis over ritme, melodie, theorie en samenspel op leert. Als je later overstapt naar een ander instrument, dan zul je merken dat je profijt hebt gehad van je blokfluitlessen. Het maakt niet uit of je dan overstapt naar piano, gitaar, keyboard, trompet, drumstel, of een ander muziekinstrument. Voor kleine kinderhandjes, die willen beginnen met muziek maken, is de blokfluit een bijzonder geschikt instrument.

Samen spelen?

Samen met je vriendinnetje op muziekles. Jij wilt blokfluit leren spelen en je vriendinnetje op gitaarles, dat is dus bij mij ook mogelijk. Wat is er nu leuker dan samen op muziekles!

Bij mij is het mogelijk om samen les te krijgen. Je kunt allebei voor hetzelfde instrument kiezen maar het kunnen ook twee verschillende instrumenten zijn. Zo kun je samen met de broer(tje) of zus(je) op les komen. In de lessen besteed ik aandacht aan: de (basis)techniek, het ritme, het gehoor, het lezen van noten en de muzikale voordracht. Ik pas mijn lessen aan naar jouw niveau, lestempo en doelstelling.

Muziek brengt sfeer

Met je vriendjes en vriendinnetjes blokfluiten, dat is toch geweldig. Je brengt extra sfeer in huis en iedereen zal het mooi vinden. Ik leer je graag ontdekken, dat het maken van muziek, je veel plezier brengt. En je bent natuurlijk hartstikke trots op jezelf, als je een liedje voordraagt. Met muziek wordt alles anders!

Iedereen kan leren spelen!

Al ben je jong of oud. Een blokfluit bespelen kan iedereen, dit is dan ook vaak het eerste muziekinstrument wat je kunt leren bespelen. Je kunt de blokfluit bespelen als solo-instrument maar ook samen in een groepje; kwartet of kwintet. Er zijn mooie lesmethoden waarbij je leert fluiten met een begeleiding. Mijn lesmethode pas ik aan naar jouw wensen, niveau en doelstelling.

Waar?

Het is mogelijk dat ik bij je thuis kom lesgeven. Je kunt dan in je eigen vertrouwde omgeving les krijgen. Je kunt ook naar mijn muziekstudio komen. Mocht je gebracht worden dan kan je vader/moeder onder het genot van een heerlijk kopje koffie wachten in het zitje.